BOUWER

Naast muzikant ben ik ook bouwer van muziekinstrumenten. Voornamelijk copieën van oude hobo's.

En sowieso maak ik graag dingen. Of ik repareer ze. Ik weet eigenlijk niet veel dat zó heilzaam is als het maken van iets tastbaars. Vrienden of vriendinnen met een depressie raad ik zelfs wel eens een lascursus aan. (Erg goed lassen kan ik niet, maar toch zijn er maar weinig technieken die mij zo veel voldoening en rust kunnen geven. Ook door de concentratie die er bij nodig is, en die vergelijkbaar is met meditatie.)
      Overigens vond ik het erg leuk, er een paar jaar terug achter te komen, dat ik onder mijn voorouders niet alleen makers als fotografen en een cineast tel, maar, nog verder terug, ook zilversmeden. Of dit mijn liefde voor dat fantastische metaal en voor allerhande verfijnde technieken verklaart weet ik niet, maar sowieso is het een prettig gevoel mij via zulk werk met mijn, daarin veel verder ontwikkelde, voorouders verbonden te weten. (Ik was trouwens heel graag bij hen in de leer gegaan!)

Vanzelfsprekend laat ik u zien wat voor muziekinstrumenten ik bouw, onder:

-INSTRUMENTEN,

 

en wat ik daarbij zoal te ontdekken heb, bij:

-ONDERZOEK,

 

maar ook vind ik het leuk om te tonen wat ik verder zoal maak (of: voeg, zoals vriend Kwetal dat noemt), onder wat ik voor het gemak maar even noem:

-OVERIGE MAAKSELS,


en om een beeld te geven van wat daar zoal voor technieken voor nodig zijn, zie:

-TECHNIEKEN;


en tot slot 'neem ik u graag even mee' in mijn werkplaatsje, alwaar mijn goede oude draaibank troont en waar mijn gereedschap ook nog allemaal net in past, zie:

-WERKPLAATS EN GEREEDSCHAP.